Pernantian…

Jiwa kacau, otak bercelaru mengenangkan keputusan yang bakal kluar pada 18.12.08. Manakah tidaknya keputusan tersebut bersangkut rapat dengan tawaran bersyarat kemasukkan dgree bulan Disember ini. Nasib baik juga aku check resault hari ini sebab “last” aku check minggu lepas dimana aku sendiri tak ingat berapa haribulannya dan hari tersebut hari ape… lupalah katakan…

Pagi tadi aku melayari internet dengan hati berdebar-debar. Tapi debaran hati saya di “slow”kan dengan melayari email dulu untuk melihat berapa koleksi email aku tersimpan selama aku tak “online”. lepas email aku layan 85 darjah buka ym plak. Ternyata sedang sibuk layan ym bertanyakan keputusan. Sempat aku jadi blurr sekejap memikirkan keputusan benar-benar dah keluar. Cepat-cepat aku men”click” mozila firefox untuk masuk ke uitm student portal untuk menge”check” keputusanku yang aku sendiri tak brp yakin nak lulus dengan cemerlang. Dahlah keputusan “final” semester lagi tuh.

Alangkah terkejut bagai mata melekat kat lcd screen pcku bila tarikhnya jatuh pada 18.12.08 lepas mesyuarat. Sebelum tuh kata 17 dah keluar keputusannya. Terus jiwa kacau pun menjelma. Makin bertambah lah “nervous” aku nih… huhu…

Jadi dengan slumber aku melayarilah laman web sosial seperti ning. tagged, frinster dan blog kesayangan aku tuh…wakakaka… Owh ter”forgot” nak nyatakan aku juga berkesempatan meng”update” software yang dapat di “update”. Hemm begitulah ceritanya pada pagi tadi.

Owh lupa nak cerita pasal hujan di kampung saya. Rekod hujan tanpa henti slama 2 hari 1/2. Cuma malam ni kul 9 lebih tadi dh x hujan. Banjir? itu jangan tanya… dimana ada sungai mesti banjr punya ditambah lagi jika bertembung dengan air pasang… alamatnya dalam wei… Rumah saya lagi selamat dari mangsa banjir… tapi tak mintala. Bosan-bosan “plus” bunyi hujan membuatkan aku mengambil keputusan untuk tidur saja.

Malam…lepas makan aku “online” lagi. Tapi kali ini aku “on” ym dulu. Seperti artis rasanya bila peminat bertanyakan resault aku tadi… hehe… perasantan sekejap…hehe… Malangnya aku tak “check” lagi… mana mungkin saya boleh nyatakan “resault” aku.

Seperti pada mulanya tadi jantung aku mula berdegup dengan lajunya. Dahlah internet aku “slow” memang sesuai kalau ada “background music” buat macam “rolling drum” tuh. Sekali kluar keputusan satu jer ayat tang terkeluar dari mulut aku “ok”. Hah tu jer tau. Sekurang-kurangnya aku lulus. Tak payah nak me”repeat” macam sem 4 aku dulu. Akhirnya aku hanya dapat CGPA 3.02. Oklah tuh. Bersyukur dengan apa yang ada dengan usaha sendiri. Puas hati sebab itu saja yang aku mampu buat…

Paling best yang berlaku tadi, aku dan kawan aku sempat ber”gossip”. Tak main lah “gossip” pasal orang lain. “Gossip” diri-sendiri sudah. Macam-macamlah yang diceritakan. Maklumlah…dah lama tak berjumpa dan berbual topik PANAS…

Oklah kawan-kawanku sekalian. Terima kasih dan selamat jumpa lagi tahun depan.

n.so.n.so Gosip Gue…haha

One Response

  1. tahniah kawan ku 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: