Musnahlah harapanku…

Begitu kejamnya masa sehingga boleh membuatkan kita rasa kecewa dan patah hati… Itulah yang berlaku pada hari ni dimana kami yang di semester 3 FKPM datang untuk mendaftar subject bahasa ketiga atau nama lainnya bahasa asing.
Pada mulanya saya berhasrat untuk mengambil bahasa Mandarin atau Jepun. Memang tak terfikir untuk mengambil bahasa lain. Tapi malangnya semua harapan aku sebelum ni musnah disebabkan kesesakan pelajar. Ya bagaikan traffik jam yang berlaku kat jalan raya tu… Mcm *****!

Just bayangkan laluan yang sempit (3 org sebaris ngan bertemu bahu) + pelajar yang ramai + suasana panas = rasa sesak nafas ngan macam-macam bau ada. Huhu… Nasib baik banyak gak awek cun sebagai penyeri mata. Wakakaka…. Tapi seriuslah mamang rasa nak mampus je tadi.

Cuba bayangkan dengan keadaan begitu dan ditambah menunggu masa untuk daftar 1 subjek tu…saya ulang 1 SUBJEk bahasa asing mengambil masa hampir 1 jam. Apa kejadah tu… huhu… trima jelah. Dah nak sampai dekat pintu nih trus rasa macam nak buat tunjuk perasaan bila suara dari bilik pendaftaran tu mengatakan bahasa France, Arab dan German yang tinggal. Nak taknak ambik gak bahasa German. Padahal dah salah ni. Member rumah smua ambik France. Huhu… lagilah jiwa parah…huhu

Anyway mungkin itu dah nasib saya nak dapat bahasa German. Memang tak akan kesampaianlah saya nak memahami dan bertutur dalamĀ bahasa Mandarin.

Kalau nak cerita versi lain? Bolehlah gi blog member saya, frustrust di: http://frusttrust26.blogspot.com/2009/01/tahukah-kamu-jgn-buat2-tahu-kalau-tak.html

Selamat membaca ya…

P/S Bila ada masa nanti saya akan upload pic untuk tantapan semua.

3 Responses

  1. although u dont make it at least u try….. keep it up bro….
    visit my lovely moly mely voly blog k….
    http://darkbrightside.blogspot.com
    i already linked ur blog to mine….

  2. Jamea kelas bahasa German kau? ok la?
    Ingat aku masa di Univ gi are mo ngicankgn bahasa France, mmg susah tapi lalu anakh abis sbb clashed ngan classes schedules.

  3. Bolehlah stakat nyian. lagipun strukture bhs’e aya bm ugak. so anahklah susah giak. Lagipun sebutannya agak baku n jakoa ugak ngan ejaannya. Tolen ada bhs Indonesia masa kami belajar abc.

    Thanks sbb beri komen…keep in touch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: