Assignment dan group project

Nampaknya peluang saya untuk menulis blog semakin tipis. Kerja-kerja kumpulan dan assignment yang diberikan oleh lecturer semakin banyak. Jika dibandingkan semasa di diploma dan degree memang jauh berbeza. Berbeza dari segi masa, assignment dan task-task yang diberikan. Boleh dikatakan disini hidup di alam degree memang mencabar. Nak ditambah lagi cabaran di degree ini dengan sewa rumah, belanja harian, beli buku teks… semua nak duit. Duit dari FAMA foundation (Father and Mother) sebanyak RM400 sebulan pula jadi sikit jer kalau nak dbandingkan dengan keluarnya duit berkenaan. Huhu… perit yang tak terkata!

PTPTN…jangan harap buat masa ini. Tarikh keluarnya duit pinjaman PTPTN pun tak jamin lagi. Itulah yang dikatakan godaan… Kalau dibiarkan berlarutan sebegini rupa boleh parah nih. Memang baik punya hidup tanpa sebarang punca kewangan. Persoalannya dimana nak cari wang alternatif selain daripada mengharapkan FAMA foundation dan pinjaman PTPTN? Kerja part time dah semestinya terkeluar dari senarai pilihan. Mana tidaknya jadual harian pack giler. Ambil contoh jadual kelas saya sendiri dimana hari Isnin kelas start kul 9.30 am-11.20 am pastu 2.10 pm-4.00 pm dan last skali 5.00 pm-7.30pm. Wah malas lah nak layan. Wakakakaka.

Oklah..daripada aku menceloteh entah apa-apa entah kat cni ada baiknya aku buat kerja… selamat…

3 Responses

  1. Nice info & keep your good works!

  2. Thanks for your comment

  3. Heyyy! GREAT POST!!

    I have a question…

    is there really FREE ringtones @

    http://www.bluestickers.info/ringtones.php

    Provided by http://www.RingtoneCarrier.com

    is this true??

    Thanks🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: