Mini Home Theater

Tidak sangka hasrat Acap nak bawa projektor pada minggu lepas menjadi kenyataan dimana pada hari Isnin tu(minggu ini) Acap dah bawa projektor dari rumah untuk melihat movie pada waktu malam. Selepas abis klas cik Zaridah, kami singgah sebentar di KFC dekat stesen minyak petronas di Lebuhraya Persekutuan nak ke KL. layan perut dulu. Sampai jer kat rumah, Acap terus testing projektor yang dibawa dari rumah untuk tontonan pada waktu malam.  Memang syok giler and rasa macam ala-ala mini panggung wayang. hehe…

instrument

This is the equipment that we used that night to watch the movie

Jadi movie yang kita orang tengok malam semalam tak lain tak bukan cerita yang dilakonkan oleh Jim Carey (entah betol tak aku eja nama dia tu…lantaklah. hahaha…) “Yes Man”. Seperti biasa Jim Carey memang seorang pelawak terkenal tapi kadang-kadang lawak yang dibuat beliau buat tu saya tak paham. Cuma saya suka lihat raut wajah yang beliau tonjolkan. Tak sabar nak beli DVD Upin Ipin pastuh tengok kat umah ramai – ramai macam malam semalam. Hahaha….

yes-man

Movie that we saw last night by project it to the wall

Biarpun suasana tak macam “real panggung wayang” tapi adalah ala-ala “big screen gitu”…wakakakak… Tapi, rumah memang tetap rumah. Noise banyak giler…pastu sound pula sederhana pula (yelah takkan nak full volume…nanti mengamok plak jiran sebelah) Any way this is our new entertainment. Tengok movie gune projector…memang gempaklah katakan boleh baring sambil berhibur. Tak dapat selalu tengok kat wayang, tengok kat umah jer…mcm kita orang buat nih. Yang penting belilah dvd yang original…

P/s: Sebelum mengakhiri celoteh pada hari ini, izinkan saya meminta maaf jikalau ada yang tak faham dengan ayat saya tulis tuh sebab saya sendiri pun tak beberapa faham dengan apayang saya tulis tu. Tapi mesej yang saya nak samapaikan adalah kita orang dah ada mini theater di rumah…

3 Responses

  1. Salam kenal

    Tulisan yang sangat mencerahkan, salut.

  2. o my gosh..ya bruk nya! TERBAEK!!! heheh

    p/s:teringat time d puncak hosmet ku angkut lcd
    fakulti…mentang2lah clsrep…haha

    • Ok thanks bro… Mcm itulah kerja kita org kalau xda kerja nak dikerjakan. Haha…

      To andy… kamek pun lch halal. Acap ngembak dari rumah. Nampaknya hosmet ktk org ya dh kantoi oleh andy. hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: